Nieuwsbericht

Sportieve middag voor prinses Beatrix

14 SEP 2019

Prinses Beatrix heeft zaterdagmiddag bij voetbalclub SV ’t Harde de landelijke campagnedag bijgewoond van de Zwaluwen Jeugd Actie. De prinses kreeg tijdens haar bezoek van jeugdspelers een cheque overhandigd voor het Prinses Beatrix Fonds.

Het geld komt uit de 400.345 euro die het afgelopen jaar door meer dan een half miljoen jeugdvoetballers onder het motto ‘jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking’ is opgehaald ten goede van het Prinses Beatrix Spierfonds, Spieren voor Spieren, het KNVB-project Passend Voetbal en amateurvoetbalverenigingen van de KNVB. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het naar haar vernoemde fonds, dat met de opbrengst onderzoek doet naar spierziekten.

Sportdemonstraties
De prinses kreeg in ’t Harde in een ministadion verschillende sportdemonstraties te zien, waaronder minivoetbal, een demonstratie Frame-voetbal en rolstoelbasketbal. Op het veld is daarna het bedrag onthuld dat door de jeugd is opgehaald.

> Bekijk hier het officiële bericht en video op Blauwbloed.eo
> Bekijk hier de foto’s