Nieuwsbericht

Martijn Lagendijk: “HET IS MIJN DRIJFVEER OM AL DIE BLIJE GEZICHTJES ZO TE ZIEN”

25 OKT 2019

Artikel op de website voetbalindebollenstreek.nl over Martijn Lagendijk, coach van het eerste elftal van Teylingen en tevens eigenaar van MCL Sports, dat zich richt op het organiseren van sportevenementen. Lagendijk is zelf ook vader van een kind dat te maken heeft met een loopstoornis.”Kinderen met een lichamelijke beperking zijn niet anders dan kinderen zonder een aandoening. Het is juist mooi om te zien dat ze op één veld dezelfde sport kunnen beoefenen.”

“Ben jij dan Edwin van der Sar op doel?”, vraagt Ramon Storm, trainer van de clinic voor het Frame-voetbal, aan één van de kinderen donderdagochtend op de velden van Teylingen. Het jongetje is razend enthousiast en loopt direct met zijn looprekje naar de goal. De blijdschap was zichtbaar toen de kinderen met een loopstoornis donderdag op Sportpark De Roodemolen datgene konden doen waar ze van houden: voetballen.

Frame-voetbal is een initiatief dat is komen overwaaien vanuit Engeland om mensen met een loopstoornis ook de kans te geven om te voetballen. Sinds anderhalf jaar organiseert Frame-voetbal Nederland in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation, het Gehandicapte Kind en de Cruyff Foundation clinics door heel het land.

‘Samen scoren’ stond er op de vlag van het Frame-voetbal. Des te mooier was het om te zien dat er tegelijkertijd kleuters aan het voetballen waren bij Teylingen die in aanraking wilde komen met het spelletje. En op hetzelfde veld ook kinderen speelden die gek op voetbal zijn, maar waar het helaas niet vanzelfsprekend is dat ze het zomaar kunnen spelen.

> Lees hier het hele artikel