Nieuwsbericht

het rolt door!

Het Gehandicapte Kind, de Dirk Kuyt Foundation, de Johan Cruyff Foundation en de KNVB verlengen hun samenwerking rondom het project Frame-voetbal.

In mei 2017 startte een pilot Frame-voetbal bij Mytylschool de Brug, onder leiding van gymdocent Wouter van Driel en Ramon Storm van Rijndam Revalidatie. Al snel bleek dat er binnen Nederland meer vraag is naar Frame-voetbal. Het Gehandicapte Kind, de Dirk Kuyt Foundation, de Johan Cruyff Foundation en de KNVB besloten toen samen aan de slag te gaan met de ontwikkeling van het Frame-voetbal in Nederland.

‘Op dit moment bieden vijf verenigingen binnen Nederland structureel Frame-voetbal aan, dit wil zeggen dat zij wekelijks een trainingsmoment hebben. Ons doel is om in 2022 in iedere provincie Frame-voetbal aanbod te hebben. Wij vinden dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om in zijn of haar regio passend voetbal aanbod te kunnen spelen en zeker dus ook Frame-voetbal. Uiteindelijk willen wij ook kijken of het op termijn mogelijk is om in competitie verband tegen elkaar te spelen, het spelen van wedstrijden tegen andere Frame-voetballers zal het voetballen nog leuker maken!’

(Marcel Geestman, hoofdontwikkelaar Passend voetbal)