Nieuwsbericht

Succesvolle frame-voetbal clinic bij de Adelante

Tekst : Robin Janssen.

Frame-voetbal is aan het groeien, op steeds meer plaatsen in Nederland wordt frame-voetbal aangeboden. Een mooie en belangrijke ontwikkeling. Ieder kind moet namelijk in zijn of haar omgeving plezier kunnen beleven aan voetbal.

Deze ontwikkeling vindt ook plaats in het mooie Zuid-Limburg. Op donderdag 3 juni werd door de KNVB in samenwerking met Adelante, Bijzonder in Beweging (Limburg) en Iedereen Kan Sporten een frame-voetbal clinic georganiseerd. De clinic zou plaats vinden op het Cruyff Court van Adelante Kind & Jeugd Valkenburg, maar door de regen waren we genoodzaakt om de clinic in de gymzaal plaatst te laten vinden

Onder de altijd enthousiaste leiding van Ramon Storm vond de clinic plaats. Maar liefst 9 enthousiaste kinderen stonden te popelen om te beginnen. De ballen werd in de gymzaal gegooid en de kinderen ging al voor Ramon begonnen was met de clinic fanatiek van start. Na kort even kennis gemaakt te hebben startte Ramon met voetbaltraining. Met veel plezier werd er gevoetbald, de een na de bal werd in de goal geschoten. Zoals het hoort bij een potje voetbal werd er ook hier afgesloten met een partijvorm. Na een uur intensief voetballen en een hoop bezwete koppies werd er afgesloten. Als beloning voor hun inzet ontvingen de kinderen van Ramon een goodiebag. Een leuke en zeer geslaagde middag!

Tot aan de zomervakantie wordt er op Adelante als naschools sportaanbod frame-voetbal aangeboden. Met als doel structureel frame-voetbal aan te bieden bij een voetbalvereniging.

Frame-voetbal wordt mede mogelijk gemaakt door KNVB, Dirk Kuyt Foundation, Johan Cruyff Foundation en het Gehandicapte Kind. Samen hebben zij de ambitie om vóór 2026 in iedere provincie frame-voetbal aanbod te ontwikkelen in samenwerking met lokale partijen en voetbalverenigingen.