Nieuwsbericht

Frame-voetbal op het Olympic Festival in Scheveningen!

Van 23 juli tot en met 8 augustus 2021 heeft op hét sportstrand van Den Haag het Olympic Festival plaats gevonden, een prachtig festival dat de olympische sferen van Tokio naar Nederland brengt. Overdag konden de bezoekers zelf sporten beoefenen onder begeleiding van meer dan 50 verschillende sportbonden. Op donderdag 5 augustus kon er óók frame-voetbal gespeeld worden.
Namens het frame-voetbal waren coaches René van Oeffel en Wouter van Driel aanwezig om deze middag in goede banen te leiden. Daarnaast gaven twee echte ambassadeurs van het frame-voetbal (Mert en Canbey) het juiste voorbeeld deze middag. Bezoekers konden samen met Mert en Canbey een balletje trappen en daarbij ervaren hoe het is om met een frame te voetballen, voor veel (met name kinderen) een bijzondere en mooie ervaring. Omdat er zoveel interesse was in het frame-voetbal kon niet iedereen gebruik maken van een frame (zoveel frames waren er namelijk niet). Dat maakte ook helemaal niet uit, met of zonder frame, er werd gewoon gezamenlijk gevoetbald. En het belangrijkste? Er werd plezier gemaakt!
Frame-voetbal wordt mede mogelijk gemaakt door KNVB, Dirk Kuyt Foundation, Johan Cruyff Foundation en het Gehandicapte Kind. Samen hebben zij de ambitie om vóór 2026 in iedere provincie frame-voetbal aanbod te ontwikkelen in samenwerking met lokale partijen en voetbalverenigingen.